Over deze blog

PPrs12bbWij zijn Stella en Richard – partners in het leven.

Stella is geboren in het noordoosten van Bulgarije, afgestudeerd economie in Varna en journalistiek in Sofia, waar ze ook een succesvolle eigen praktijk opgebouwd heeft.

Richard is een bourgondische Maastrichtenaar en professioneel is hij adviseur in de autobranche. Zijn hobby is fotografie.

Samen delen we de passie om te reizen. Onze reizen en vakanties organiseren wij altijd zelf: van vliegtickets, auto’s en hotels boeken tot regelen van tickets voor musea en activiteiten. We verdiepen ons in een land of plaats waar de reis heen gaat en raken we gefascineerd door andere culturen, hoe de lokale mensen leven en het leven beleven.

Sinds 2002 zijn we bezig de afstand tussen Bulgarije en Nederland kleiner te maken. Wij wonen samen in Nederland, maar gaan regelmatig terug naar Bulgarije. Bulgarije is onze “Place to Escape”: terug te gaan naar de rust, natuur en het ongedwongen bestaan. Mensen daar zijn open, temperamentvol en gastvrij en wij genieten daarvan. Zoals we vaak zeggen “Bulgarije: reset your mind en refresh your senses!’’

Waarom doen wij deze blog?

In al deze jaren gaan wij regelmatig naar Bulgarije, maar ook samen met vrienden of familie. Wij regelen voor hun ook trips, vakanties, feestjes… We geven tips of informatie over Bulgarije aan iedereen, die het ons vraagt zoals vakanties, weekendjes weg, rondreizen of  zaken doen. Wij doen dit met veel liefde en enthousiasme. En zo is het idee over deze blog ontstaan. Onze kennis, ervaring, expertise en passie delen met meer mensen, mensen die we (nog) niet kennen. Voor ons is deze blog een manier om het land verder te ontdekken maar vaak, verrassend genoeg, ook te herontdekken. 

In deze blog zijn ook vaak antwoorden op de vragen van mensen verwerkt. Wij vinden het leuk om deze met jullie te delen.

Voor wie is deze site?

Voor iedereen die Bulgarije wil ontdekken via een korte of lange reis. Voor de reiziger die open is voor verfrissende ervaringen en verrassende belevenissen. Een stuk Europa dat dichtbij maar toch inspirerend anders is. Wij verbazen ons nog steeds hoeveel dit land te bieden heeft en tegelijkertijd hoe weinig dit bekent is. Ben je ook nieuwsgierig hierna? Dan is dit platform ook voor jou.

Bulgarije is een land dat verdiend om ontdekt te worden!

Copyright