Gehakt-rollade met kleurige vulling

Шарено руло

Vandaag staat een fris, veelzijdig en lekker gerecht uit mijn Bulgaars kookboekje op het menu. Misschien lijkt het niet zo, maar deze rollade is echt niet moeilijk om te maken. Lees het recept en de bereidingstrucjes voor de bevestiging.  De rollade is een variatie voor een lekker avondgerecht, maar koud is deze ook heerlijk. Je kan het recept opschalen, als je er  tocht mee bezig bent. De volgende dag hebt je dan plakjes koude rollade om een lekker broodje mee te maken.

De hoofdrolspeler in ons gerecht is natuurlijk het gehakt. Die moet fijn gemalen en niet te mager zijn. Daarom is half om half gehakt de beste keuze.  Verder is de tijm een belangrijke smaakmakker. De tijm kan heel goed opschieten met de verse peterselie.
Probeer het te maken! Als het in een keer goed gelukt is gaat dit gerecht ook jouw kookboekje in.

Wat heb je ervoor nodig?

Halve kilo gehakt (half om half)

2 eieren

3 e.l. paneermeel

tijm

zwarte peper

rode paprikapoeder

zout

klein beetje water

Voor de vulling:

1 winterpeen

1/2 paprika rood

3 st lente ui

2-3 peterselie

1 handje champignons

zwarte peper en zout

boter

 

Hoe maak je het?

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel en het ei goed door. Van het tweede ei doe je bij het gehakt alleen de eidooier. Het eiwit bewaar je om over de rollade te smeren voor het bakken. Tijdens het kneden van de gehakt doe je af en toe een beetje water erbij. Met water mengt het gehakt beter en wordt het gladder. Laat de gehakt een half uur intrekken.

In tussentijd maak je de vulling. Snijd alle groenten in blokjes. Bak ze heel even in boter in een pan. Voeg zwarte peper en klein beetje zout toe.

Maak een vel bakpapier nat en leg hem op het aanrecht. Verdeel het gehakt over het bakpapier waarbij je een plak maakt van ca 2 cm dik. Doe de groenten van de vulling er overheen op de eerste helft van het gehakt-blad en bestrooi dit met gehakte peterselie. Rol het gehakt met behulp van het bakpapier zodat zich de rollade vormt. Druk voorzichtig en knijp zacht in de rollade zodat je goede ronde vorm krijgt. 

Leg de rollade in een bakpan op een vel droog bakpapier. Klop het eiwit en besmeer er de bovenkant van de rollade mee. Bestrooi daarna met wat paneermeel. Bak in een voorverwarmde oven op 200 C voor circa 45 min.

Haal de rollade uit de oven en laat even afkoelen voordat je plakken gaat snijden.

Geef een reactie