4-kruiden geurige soep

Dit is geen gewone soep., maar een balsem voor je lichaam en geest. Het geheim van dit authentieke recept uit mijn familie zit in het combineren van de kruiden. Vier sterke persoonlijkheden bij elkaar brengen botst meestaal. Niet in dit geval. De kruiden komen bij elkaar in een smakelijke harmonie om een leuk optreden te doen voor je spijsverteringen en je gezondheid. Elke van deze kruiden heeft niet voor niets een sterke smaak, ze zijn rijk aan goede oliën, die weldadig zijn voor je gezondheid.

De soep bestaat uit een een neutrale, makkelijk verteerbare basis en de kruiden laten we aan de voorgrond treden. Een lepeltje yoghurt en/of paar druppels citroensap en deze supergezonde soep is af.

Wat heb je ervoor nodig?

4 glazen water

1 kleine ui

1 wortel

2 middelgrote aardappelen

2-3 takken selderij

2-3 taken peterselie

2-3 taken pepermunt (kan ook munt)

2-3 taken maggikruid (ook bekend als lavas)

zout

1 s.l. olie

yoghurt en citroensap naar smaak

 

Hoe maak je het?

Breng het water aan de kook. Doe het zout en olie erin als het kookt. In tussentijd schil je de ui, wortel en aardappelen en rasp ze fijn. In plaats van raspen kun je ze ook hakken in de hakmolen of food processor. Doe de groeten in het kokende water en laat ze in ca 6-8 min gaarkoken.

Hak de kruiden (allen de balden) grof. Elk soort kruid hak je apart, want je doet ze niet tegelijk in de soep, Je doet de kruiden een voor een en laat ze voor dat het volgende kruid wordt toegevoegd even meekoken. Begin met de pepermunt, daarna de selderij, gevolgd door maggikruid en als laatst peterselie. Als de peterselie erin zit zet je het vuur uit.

Breng op smaak met een lepel yoghurt. De yoghurt maakt de soep fijn dikker. Je kan de soep fijn pureren, dan is die ook lauw aangenaam te drinken.

Geef een reactie