De Groene lente-salade

Als de zon schijnt en de lente in de lucht hangt krijgen we snel zin om iets fris en sappigs te eten. Wat is beter dan een knapperige, luchtige, lekkere salade. Wil je inspiratie opdoen voor zo’n lentebelevenis? Maak dan kennis met deze klassieker uit de Bulgaarse keuken. Dit is een van de salades die een vast recept heeft. Het is een combinatie, die voortreffelijk is door zijn eenvoud. Wat is bijzonder aan dit recept? Dat alle ingrediënten in deze tijd van het jaar uit eigen tuin komen, ook de eieren. Ik kan niet wachten om de eerste radijs in het voorjaar uit te trekken en er salade te maken. Heerlijk na alle maanden zware wintergerechten. Alles draait bij deze salade om het vers plukken en gelijk klaar maken. Als je geen eigen tuintje hebt is halen van de groente bij de boer ook een optie. Dan zet je een bord echte groene lente op tafel. Een sneetje vers brood met feta-crème erbij maakt dit lentefeest helemaal compleet. Hoe smakelijk groen is dat?

Wat heb je ervoor nodig?

1 krop sla

1 bos radijsjes

1 bos lente-ui

2-3 takken peterselie

2-3 gekookte eieren

Voor de dressing: zeezout, appelazijn, sap van  1/2 citroen en zonnebloem olie.

1 plak feta

Hoe maak je het?

Simpel: wassen, snijden en op smaak maken.

We maken onze lente-lunch compleet met feta-crème: de feta, een scheutje olie en een paar takjes peterselie fijn passeren met de staafmixer. En klaar om op te scheppen op een snee vers brood.

Zo simpel kan het soms zijn om van een gewone dag een feestje te maken.

Geef een reactie