Gevulde  courgettes

Mijn Bulgaarse recepten

Пълнени Тиквички 

Gevulde paprika, gevulde zuurkool bladen, gevulde aubergines, gevulde champignons, gevulde tomaten en nog meer. Stuk voor stuk typische Bulgaarse Keuken gerechten. Zo gek als je kunt bedenken. De basisvulling is bijna hetzelfde. Eigenlijk zo gek is het niet want door de een of de andere groenten in te vullen krijgt de vulling toch een andere smaak. 

Mijn favoriete is de frisse gevulde courgette. Een zomers gerecht die uit de regio Varna komt. Probeer het, behalve fris is deze ook heel makkelijk om te maken. 

Wat heb je ervoor nodig?

3-4 courgettes 

1 handje half om half gehakt

1 schaaltje basmati rijst ca 250 gr.

1 ui

1 wortel

1 rode paprika

1 tak tijm

Zwarte peper

Zout

Olie 

1 schaaltje yoghurt

Dille 

Knoflook (als je wilt) 

 

Hoe maak je het?

Doe in een pan doe een scheutje olie en fruit de versnipperde ui. Snijd de wortel en de paprika in kleine blokjes. Voeg ze bij de ui en fruit ze 1-2 min. Voeg het gehakt toe in de pan en roer totdat het gehakt goed verkruimeld en mengt met de groenten. Voeg de (ongekookte) rijst  toe en bak nog 1-2 min. Bestrooi met zout, zwarte peper en tijm. Giet water eroverheen: 2 schaaltjes water, hetzelfde schaaltje als van de rijst. Doe de deksel op de pan en laat 10 min pruttelen. 

In tussentijd snijd de courgettes in 2 of in 3, afhankelijk van de lengtes. De zaadjes in het midden uitlepelen.

Vul de courgettes met het rijst-mengsel en leg ze in een ovenschaal. Doe wat water in de ovenschaal, zodat de bodem bedekt is. Voeg wat zout aan het water toe. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 C. Bak ze ca 20 min.

Serveren met sausje van yoghurt met zout en dille. Als je het lekker vindt kun je ook knoflook aan het sausje toevoegen.

Geef een reactie